Top

Stichting Inside The Same


Liev & Hip is geraakt door de stichting Inside The Same en wil graag een steentje bijdragen. Jullie als klanten helpen ons mee doordat er van sommigen producten die je kunt kopen in de webshop een klein bedrag wordt gedoneerd aan de stichting.


In de media is veel te lezen over kinderen met Albinisme (KMA) in Afrika. Met name in Tanzania is de situatie voor deze kinderen alarmerend. De kinderen worden voor hun eigen veiligheid achtergelaten in kampen waar ze veilig zouden moeten zijn en afgesloten worden voor de buitenwereld. Deze kampen waren in eerste instantie opgezet als noodoplossing, maar hebben inmiddels een lange termijn karakter gekregen. Er is in sommige gevallen wel eens onderwijs, maar in de vakanties gaan de kampen dicht en worden de kinderen alsnog aan hun lot overgelaten. Andere kampen verbieden contact met ouders of familie en de kinderen leven hier dan totdat ze volwassen zijn. Veel van deze kampen/kinderhuizen zijn overvol en de hygiënische omstandigheden zijn slecht. Er zijn ook gevallen bekend van seksueel misbruik.


In Oost Afrika is Albinisme een vloek. Als je geboren wordt met Albinisme ben je in veel gevallen je leven niet zeker. De zogenaamde “Witchdoctors” (toverdokters/ medicijnmannen ) geloven dat mensen met Albinisme (MMA) magische krachten bezitten. Ze geloven dat ledematen, ingewanden en haar van MMA geneeskrachtig werkt, de toekomst kan bepalen en geluk brengt. Hierdoor worden veel kinderen met Albinisme verminkt en ook vele overlijden aan de verwondingen. 

Het doel van deze stichting is om het welzijn van de kinderen met albinisme te bevorderen.  Op de website www.insidethesame.com kun je alle informatie vinden over de stichting.